Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Zoon besluit hypotheek ouders af te lossen als kerstcadeau

Zoon besluit hypotheek ouders af te lossen als kerstcadeau
30 dec 2014

Aflossing van de hypotheek

De zoon verrast hun ouders in een video op Youtube met de aflossing van de hypotheek, waarmee hij zijn financiële middelen aan wil wenden om zijn ouders een groot cadeau terug te kunnen geven, als dank voor de goede opvoeding die hij heeft gehad. In de video is goed te zijn dat zijn ouders extatisch reageren, op het moment dat ze horen dat ze niet langer zelf de hypotheek op hoeven te brengen. Uiteraard is een dergelijk cadeau niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel aan hoe ook kinderen in deze economisch zware tijden hun ouders op sommige momenten kunnen helpen. In Nederland hebben de laatste tijd aan de andere kant veel ouders juist hun kinderen geholpen, via de verruimde mogelijkheden tot schenken.

Maximale schenking weer terug naar regulier niveau

Het was de afgelopen tijd mogelijk om tot maximaal €100.000 belastingvrij te schenken, zowel van ouders aan kinderen als andersom als naar anderen. Vanaf 1 januari 2015 is dit niet meer mogelijk, vanaf dat moment gelden de oude beperkingen weer met betrekking tot schenkingen. Dat betekent dat het minder goed mogelijk is om een groot bedrag aan bijvoorbeeld de kinderen of juist de ouders te schenken, voor de aflossing van de hypotheek. Een volledige aflossing is echter nog lastiger, tevens vanwege de mogelijke boeterente. Toch hield dat Joey Trombone niet tegen, zodat zijn ouders nu vrij zijn van hypotheeklasten.

Kerst is een tijd van cadeautjes, al blijft het bij de meeste mensen bij een kleinigheidje of een leuk cadeau waar iemand al langere tijd naar uitkijkt. Joey Trombone besloot het grootser aan te pakken dit jaar. Hij zorgde voor de aflossing van de hypotheek van zijn ouders, zodat zij voortaan vrij zijn van de maandlasten voor hun woning.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.