Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Samenwerking moet woningmarkt in Foodvalley verder helpen

Samenwerking moet woningmarkt in Foodvalley verder helpen
3 jan 2015

Online forum voor meer discussie

De samenwerking brengt onder andere de acht gemeenten, ontwikkelaars, makelaars en woningcorporaties bij elkaar. Zij hebben bijvoorbeeld een online regionaal forum opgestart, waar bewoners en aanstaande bewoners hun specifieke woonwensen door kunnen geven. De informatie willen de verschillende partijen gebruiken om de toekomstplannen samen te stellen en goed te kijken naar waar behoefte aan is. Op dit moment blijkt onder andere dat de betaalbaarheid een belangrijke rol speelt, zowel voor koop- als huurwoningen. Veel bewoners verhuizen niet graag of niet snel, omdat hun woning ‘onder water’ staat of ze opzien tegen mogelijke hoge kosten. Naast het forum zal men binnenkort ook gebruik maken van een enquete, om meer specifiek op bepaalde zaken in te kunnen gaan.

Starters op de woningmarkt

De samenwerking in Foodvalley moet onder andere de starters op de woningmarkt helpen, door het aanbod beter af te stemmen op te wensen van dit moment. De verschillende partners willen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het woningaanbod meer duurzaam wordt en dat het beter mogelijk is om gebruik te maken van woningaanpassingen. Juist door die thema’s regionaal aan te pakken is het volgens onder andere de gemeente goed mogelijk om de woningmarkt er een duidelijke impuls te geven. Door in te spelen op de lokale trends en wensen kan de woningmarkt zich als geheel verder versterken en een positieve bijdrage leveren aan de economie in Nederland.

De woningmarkt herstelt voorzichtig, maar met name buiten de Randstad valt dat nog moeilijk terug te zien in de huizenprijzen en het aantal verkopen. Foodvalley, een regio met acht gemeenten, probeert met een brede samenwerking te zorgen voor een nieuwe impuls voor de woningmarkt. Er moet op die manier een duidelijker beeld ontstaan over de wensen in de regio.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.