Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Kritiek op compensatie hypotheken werknemers AFM

Kritiek op compensatie hypotheken werknemers AFM
6 jan 2015

Maximaal 2500 per jaar aan korting

Een financieel adviseur bekeek de stukken en ontdekte dat de AFM inderdaad een kortingsregeling hanteert, die geldt voor de hypotheekrente. Dat is vreemd, omdat de organisatie geen eigen kapitaal heeft en deels wordt gefinancierd met geld vanuit de samenleving. Medewerkers van de AFM met een koophuis kunnen gebruik maken van deze regeling, wanneer ze een hypotheek hebben hoger dan 83.000 euro. Zij krijgen maximaal iets meer dan 2500 euro bruto per jaar aan korting op de hypotheekrente, wanneer ze fulltime in dienst zijn. In 2007 keerde de AFM op basis van deze regeling al ruim 824 duizend euro uit, afgelopen jaar was dat zelfs 903 duizend euro.

Regeling niet meer van deze tijd

Een dergelijke regeling kenden we tot nu toe alleen van banken en verzekeraars, die hun personeel op deze manier vaak zo’n 30% korting op de hypotheeklasten aanboden. Deze instellingen zijn hier nu grotendeels mee gestopt of bouwen de voordelen af, omdat ze niet meer van deze tijd zouden zijn. Het is wat dat betreft extra vreemd dat de AFM nog gebruik maakt van een dergelijke regeling. De AFM benadeelt bovendien werknemers met een huurhuis, die geen gebruik kunnen maken van de voordelen die er beschikbaar zijn. Verder wil de financieel adviseur weten of alle kosten kloppen, indien een deel van het geld waar de AFM op draait afkomstig is van de belastingbetaler, het is publiek geld dat we gebruiken om de financiële sector in de gaten te houden.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt korting uit te keren aan werknemers, een korting op de hypotheeklasten. Dit leidt tot een post van bijna een miljoen euro per jaar. Dit blijkt uit gegevens van de AFM zelf, nadat de Volkskrant besloot een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.