Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Wat te doen bij betalingsproblemen omtrent de hypotheek?

Wat te doen bij betalingsproblemen omtrent de hypotheek?
13 jan 2015

Rentepauze of een budgetcoach bij problemen

Het is in dat geval van belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met de hypotheekverstrekker of een hypotheekadviseur, ook op het moment dat iemand de problemen al van verre aan ziet komen. Het is op die manier mogelijk om bijvoorbeeld een rentepauze in te lassen. Dit betekent dat de bank de rentebetalingen tijdelijk op zal schorten, om financiële problemen te voorkomen en toe te kunnen werken naar een meer structurele oplossing zodra daar het inkomen weer voor beschikbaar is. Een andere oplossing is een budgetcoach, die kan helpen de juiste aanpassingen te doen in de nieuwe situatie. In de beide gevallen vindt er een aanpassing aan de situatie plaats, om de hypotheeklasten op de langere termijn te kunnen blijven betalen en bijvoorbeeld een gedwongen verkoop van de woning te voorkomen.

Vreemde tip om niet te betalen

In het filmpje komt echter ook de tip voor om de hypotheeklast ‘gewoon’ een keer niet te betalen, om op die manier de aandacht van de bank te trekken. Diverse financieel analisten en experts zijn niet te spreken over deze ‘oplossing’. Het is juist een slechte keuze om de kop op die manier in het zand te steken, het is aan de andere kant van belang om hier open over te communiceren. Het lijkt erop dat de financiële redactie van de Telegraaf de plank hiermee flink misslaat, iets waar ook de banken naar verwachting niet blij mee zijn.

De Financiële Telegraaf biedt vaak handige tips op financieel gebied, zo ook omtrent de hypotheek en eventuele betalingsproblemen. Er verscheen onlangs een filmpje waarin werd uitgelegd wat huizenbezitters kunnen doen en verwachten, op het moment dat ze de hypotheek niet langer kunnen betalen, bijvoorbeeld na verlies van inkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.