Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Makelaar probeert woning te verkopen met 3D-wandeling

Makelaar probeert woning te verkopen met 3D-wandeling
31 jan 2015

Online rondleidingen door het huis

Het softwareprogramma waar de makelaar gebruik van maakt lijkt op Street View van Google Maps, dat we kunnen gebruiken om door straten en openbare gebouwen te lopen. Voorlopig gaat het bij de makelaar vooral om een aanbod van luxe villa’s, het eerste huis is een Sleeuwijks huis met een groot aantal kamers. Volgens de makelaar biedt de techniek de mogelijkheid om een realistisch beeld te krijgen van de verschillende kamers in de woning. Het is geen alternatief voor de fysieke bezichtiging, maar het is volgens de makelaar wel een belangrijke vorm van voorbereiding. De 3D-wandeling door de woning biedt mogelijke kopers onder andere de kans om de kleine details te zien, omdat het goed mogelijk is om tijdens de virtuele tour op bepaalde plaatsen in te zoomen.

Inzoomen en details

Met name het inzoomen en bekijken van de details zorgt er volgens de makelaar voor dat er een totaal andere beleving ontstaat, zoals we die tot nu toe nog niet hebben gezien. Hij spreekt van een ‘fundamentele verandering’ in de wijze waarop we zoeken naar een nieuwe woning. Uiteraard helpt de 3D-wandeling door de woning vooral de drempel van een bezichtiging te verlagen, iets waar vooral grotere huizen baat bij lijken te hebben. Met name die woningen ontvangen over het algemeen maar weinig kijkers, waardoor de woningen langer te koop staan en uiteindelijk voor een lagere prijs verkocht worden.

Een makelaar uit Leerdam denkt een nieuwe methode gevonden te hebben om de woningverkoop te stimuleren, hij biedt sinds kort een 3D-wandeling door huizen aan. De driedimensionale afbeeldingen van woningen moeten mogelijke kopers over de streep trekken een huis in ieder geval te bezichtigen, door een virtuele wandeling door het huis te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.