Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Makelaar in Amsterdam richt zich vooral op de buitenbuurten

Makelaar in Amsterdam richt zich vooral op de buitenbuurten
2 feb 2015

Buiten de ring A10

Volgens Sven Heinen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) is het van belang om nu ook de gebieden buiten de ring A10 op te pakken. Hij geeft aan dat die gebieden kunnen profiteren van de run op woningen die er in het centrum is ontstaan, daar schieten de prijzen op dit moment omhoog. Dat maakt de meer aantrekkelijk geprijsde woningen net buiten de ring een meer interessante keuze voor een grote groep kopers, waardoor het voor makelaars van belang lijkt om zich daar de komende tijd op te richten, op die manier kan de vonk overslaan naar een groter gedeelte van Amsterdam, waardoor de kans tevens groot is dat de oververhitting in het centrum wat af zal nemen.

Oververhitte woningmarkt in Amsterdam

Niet alle makelaars in Amsterdam zijn het er over eens, maar binnen de ring A10 lijkt er inmiddels sprake van oververhitting van de markt. De vraag naar woningen is er groot, terwijl het aanbod aan de andere kant beperkt is. Het is wat dat betreft van belang om het gebied met beschikbare geschikte woningen uit te breiden, om te voorkomen dat er in het centrum van de stad een nieuwe bubbel kan ontstaan. De vraag is er groter dan het aanbod, wat de prijzen opdrijft. Verkopende partijen hebben daar baat bij, al dienen ze rekening te houden met de gedaalde koopkracht van zoekers, waardoor de woningen niet altijd op te brengen zijn.

Tot nu toe heeft vooral het centrum van Amsterdam zich op een uitstekende manier ontwikkeld, de woningmarkt lijkt daar weer behoorlijk goed te draaien. Het is volgens makelaars van belang om nu ook de buitenwijken op te pakken, aangezien die kunnen profiteren van het tekort aan woningen dat er binnen de ring A10 in de hoofdstad is ontstaan.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.