Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

90 flexwerkers bij Randstad krijgen hypotheek op basis van proef

90 flexwerkers bij Randstad krijgen hypotheek op basis van proef
14 feb 2015

Obvion en Randstad

Het is hypotheekverstrekker Obvion die daarvoor zal zorgen. De hypotheekverstrekker sprak eerder met Randstad af dat het de hypotheken zou verstrekken, indien er sprake is van een perspectiefverklaring vanuit Randstad. Hierin is de verwachting opgenomen dat de flexwerkers in de toekomst tenminste hun huidige inkomstenniveau kunnen handhaven, een belangrijke voorwaarden om een hypotheek aan te kunnen gaan. De perspectiefverklaring is als het ware een alternatief voor de werkgeversverklaring, die geldt voor mensen met een vast contract. Randstad had voor de proef in totaal 10.000 mensen aangeschreven en heeft nu aangekondigd dat het aanbod ook gaat gelden voor Yacht en Tempo Team, twee onderdelen van de Randstad Groep. Op die manier moet het mogelijk worden om de proef verder uit te breiden.

Hypotheek zonder vast contract

Een ieder zonder vast contract moet nog altijd meer moeite doen om een hypotheek af te sluiten, dan iemand die wel een vaste arbeidsovereenkomst heeft. Het is voor die groep daarom lastig om een eigen huis te kopen, veel banken kijken niet eens veel verder dan het type arbeidsovereenkomst. Ook de Vereniging Eigen Huis is bij de samenwerking met Randstad betrokken. De vereniging sprak twee jaar geleden al de hoop uit dat ook andere hypotheekverstrekkers zouden volgen. Dat is tot nu toe niet gebeurd, al wordt dat wellicht anders op het moment dat de proef tot goede resultaten leidt.

Uitzendorganisatie Randstad en hypotheekverstrekker Obvion slaan de handen ineen, om flexwerkers bij wijze van proef gemakkelijker aan een hypotheek te helpen. Het afgelopen jaar riepen de partijen mensen op zich hiervoor in te schrijven, wat zo'n 400 keer gebeurd is. Aan 90 mensen is een perspectiefverklaring verstrekt, waardoor zij nu een hypotheek kunnen afsluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.