Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Lange rentevaste periode voor zeer lage hypotheekrente

Lange rentevaste periode voor zeer lage hypotheekrente
17 feb 2015

20 jaar vast voor 3,2% per jaar

Op dit moment is het mogelijk om de hypotheekrente 20 jaar vast te zetten, voor een tarief van slechts 3,2% per jaar. Dat betekent dat woningeigenaren 20 jaar zekerheid ontvangen, voor een rentetarief dat ongeveer anderhalf jaar geleden nog maar 5 jaar zekerheid opleverde. Wat dat betreft lijkt 20 jaar vast voor 3,2% een goede keuze. Aan de andere kant is het mogelijk om met een kortere rentevaste periode nog verder de diepte in te gaan, een rentepercentage rond de 2 procent per jaar is dan geen uitzondering. Dat kan nog eens honderd euro of meer per maand aan voordeel opleveren, waardoor het voor veel huiseigenaren niet direct een uitgemaakte zaak is.

Voordeel op de lange termijn

De lage hypotheekrente met een lange rentevaste periode is vooral interessant voor een ieder die zekerheid wenst, in combinatie met voordeel op de lange termijn. Loopt de hypotheekrente de komende 5 - 10 jaar bijvoorbeeld weer flink op? Dan is de kans groot dat een rentevaste periode voor 20 jaar voor het meeste voordeel zal zorgen, een voordeel dat op kan lopen tot duizenden of zelfs meer dan tienduizend euro. Het lijkt wat dat betreft interessant om op dit moment op zoek te gaan naar een lange rentevaste periode, in combinatie met een scherpe rente zoals 3,2% per jaar. Ook huiseigenaren waarvan de rentevaste periode nog niet afloopt kunnen profiteren, al zullen zijn hun hypotheek dan moeten oversluiten.

De hypotheekrente daalt nog altijd, wat betekent dat de rente alweer een stuk lager ligt dan bijvoorbeeld anderhalf jaar geleden. Is dit een goed moment om de hypotheekrente langere tijd vast te zetten en maximaal te profiteren, of zit er nog meer voordeel in het vat en is een korte rentevaste periode juist een betere keuze?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.