Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Aantal woningverkopen in januari toegenomen

Aantal woningverkopen in januari toegenomen
19 feb 2015

Flevoland laat de beste cijfers zien

Flevoland laat op dit moment de beste cijfers zien, in de provincie werden 29% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. In Zeeland, Drenthe en Overijssel daalde het aantal verkopen juist, met name in Zeeland was er sprake van een matige situatie met een min van 14%. Het aantal verkopen in januari lag aan de andere kant een stuk lager dan in december van 2014, er werden 63% minder woningen verkocht. Dat heeft volgens het Kadaster vooral te maken met de sprint die er voor het eind van het jaar heeft plaatsgevonden, in combinatie met de mogelijkheid om nog snel van de ruimere schenkingsmogelijkheden te profiteren, wat sinds 1 januari 2015 niet meer mogelijk is.

Meer appartementen verkocht

Het is opvallend dat het vooral de appartementen zijn die het op dit moment goed doen, deze lieten in januari een groei zien van 14% ten opzichte van januari 2014. Twee-onder-een-kap woningen lieten het aan de andere kant juist afweten, dit woningtype wist weinig nieuwe kopers aan te spreken. Verder lieten alle woningsoorten een nette plus zien, wat aan lijkt te geven dat de markt zich op brede wijze herstelt. Uiteraard is het op dit moment de verwachting dat het herstel voorlopig door zal zetten, al zal de praktijk uit moeten wijzen of dat ook inderdaad het geval zal zijn.

Het aantal verkochte woningen lag in januari 6% hoger dan een jaar eerder, wat laat zien dat de rek er nog niet uit is. De woningmarkt herstelt zich, nadat er enkele jaren van daling hebben plaatsgevonden. In januari werden in totaal ruim 9.400 woningen verkocht, waardoor het aantal een stuk hoger uitkwam dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.