Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Britten volgen Duitsers op Nederlandse hypotheekmarkt

Britten volgen Duitsers op Nederlandse hypotheekmarkt
23 feb 2015

Ervaring van de Britten in Nederland

Voor de Britten is het niet helemaal nieuw om geld te steken in de Nederlandse markt voor hypotheken, eerder was bijvoorbeeld Venn Partners hier al actief na de overname van de hypotheekportefeuille van GE Artesia. Nu zijn ze van plan om nog eens €500 miljoen per jaar in hypotheken te steken. Ook de Britse Lloyds Bank heeft het idee dat dit een goed moment is om in te stappen. Zij waren eerder al eens actief onder de naam Bank of Scotland, die ongeveer 1 miljard euro aan hypotheken uit heeft staan in Nederland. Lloyds wil zich met een rentekorting van 0,5% presenteren als een prijsstunter, waar uiteindelijk de consument in Nederland van moet kunnen profiteren.

Hypotheek voor ZZP’ers

Venn Partners wil het anders aanpakken, zij willen een nieuwe merknaam introduceren en zich daarmee vooral op ZZP’ers gaan richten. De Vlaming Marc de Moor krijgt de leiding over de Nederlandse operatie en geeft aan dat het aantal aanbieders vanwege de crisis flink is teruggelopen. Dat betekent dat er voor Venn Partners nieuwe kansen ontstaan, waar men graag op in wil haken. Met name de Vereniging Eigen Huis is blij met de inmenging vanuit zowel Duitsland als Engeland, de organisatie beklaagt zich al langere tijd over het gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt in Nederland. Wat dat betreft is de kans klein dat de hypotheekrente in Nederland de komende jaren (vlot) op zal lopen, nu er meer concurrentie ontstaat.

Het lijkt erop dat de Britten de Nederlandse hypotheekmarkt hebben ontdekt en hun producten hier aan zullen gaan bieden. Eind januari kondigde de Duitse volksbank al aan dat van plan te zijn en nu geven ook de Britten bij monde van Venn Partners en de Lloyds Bank aan interesse te hebben in de hypotheekmarkt hier in Nederland.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.