Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenkopers kunnen restschuld meefinancieren bij ABN AMRO

Huizenkopers kunnen restschuld meefinancieren bij ABN AMRO
3 mrt 2015

Problemen restschuld beantwoorden

ABN AMRO geeft aan te merken dat een groot deel van de huizenbezitters te maken heeft met een restschuld, of die bij verkoop van de woning oploopt. Zij hebben op dit moment verhuisplannen, maar kunnen geen bank vinden die de restschuld voor een redelijke rente wil meefinancieren. ABN AMRO zet de stap naar voren en zal naar verwachting tienduizenden consumenten gaan helpen met deze problemen, door de restschuld tegen de scherpe hypotheekrente mee te financieren. Dat betekent dat een grote groep mensen toch de mogelijkheid heeft om te verhuizen. Dit zal volgens de bank leiden tot meer doorstroming op de woningmarkt, waardoor deze zich verder kan herstellen. Directeur hypotheken bij ABN AMRO Jan van Baars geeft aan dat de bank zoveel mogelijk huizenbezitters wil helpen, op weg naar hun volgende woning.

Maximaal 115% van de woningwaarde lenen

ABN AMRO biedt doorstromers de mogelijkheid om een hypotheek inclusief restschuld af te sluiten, die maximaal 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning mag bedragen. Koopt iemand een woning met een marktwaarde van €220.000? Dan is het mogelijk om maximaal €253.000 te financieren, wat betekent dat een restschuld tot €33.000 geen probleem hoeft te vormen. Uiteraard is het van belang dat de huizenkoper voldoende inkomen heeft om deze hypotheek af te sluiten. Daarnaast dient de restschuld in 15 jaar te worden afgelost. De mogelijkheden bestaan voor hypotheken zowel met als zonder NHG, waardoor een grote groep huizenbezitters hier gebruik van kan maken.

Huizenkopers met een restschuld kunnen rekenen op de hulp van ABN AMRO, de bank wil zich actief gaan richten op deze groep. Klanten van de bank hebben al langer de mogelijkheid een eventuele restschuld mee te financieren, de bank stelt zich nu ook open voor huizenkopers die de restschuld bij een andere bank hebben opgelopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.