Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Minister Blok niet bang voor invloed van buitenaf op de woningmarkt

Minister Blok niet bang voor invloed van buitenaf op de woningmarkt
19 mrt 2015

Voordelen van investeringen uit het buitenland

Minister Blok heeft in een interview met BNR aangegeven dat hij juist grote voordelen ziet in de verkoop van sociale huurwoningen en investeringen vanuit het buitenland in het algemeen. Hij geeft aan dat dit goed is voor het woningaanbod in Nederland, net als voor de werkgelegenheid in de bouw. Diverse gemeenten lijken aan de andere kant moeite te hebben met het feit dat de woningen verkocht worden aan buitenlandse investeerders. Zij geven aan dat ze hun twijfels hebben bij de transacties. Minister Blok geeft aan dat dit hun goedrecht is, maar dat zij er rekening mee dienen te houden dat dit goed is voor de woningmarkt. Wat dat betreft dienen ze te bedenken dat hun kritiek de woningmarkt niet verder helpt.

Geen reden voor angst

Bovendien geeft minister Blok aan dat er totaal geen reden bestaat voor angst, het is volgens hem geen enkel probleem om de woningen te verkopen aan investeerders in het buitenland. Hij geeft aan dat er sprake is van een huurbescherming en dat we in Nederland daarnaast werken met huurbescherming. Dat betekent dat de huur niet zomaar omhoog kan schieten en huurders hun huis niet zomaar kunnen worden uitgezet. Wat hem betreft is de verkoop van deze woningen aan investeerders een prima impuls voor de woningmarkt en is er geen reden tot paniek of andere vormen van angst.

Buitenlandse investeerders lijken zich te richten op de aankoop van sociale woningen. Minister Blok geeft aan dat er geen reden bestaat oor angst, waarmee hij reageert op een klacht van de Duitse investeerder Patrizia. Deze investeerder heeft kritiek op de Nederlandse gemeenten, die de overname van Vestia-woningen zouden blokkeren. Minister Blok is juist hard op zoek naar kopers.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.