Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Woningmarkt laat forse groei van de huizenverkoop zien

Woningmarkt laat forse groei van de huizenverkoop zien
23 mrt 2015

Grote landelijke verschillen

Het valt echter op dat er sprake is van grote verschillen, tussen bijvoorbeeld de provincies. Limburg zag een daling van het aantal transacties van bijna 5%, terwijl het aantal transacties in Drenthe met bijna 27% toenam. In heel het land was er sprake van een stijging van bijna 24% ten opzichte van januari van dit jaar, ten opzichte van februari van vorig jaar nam het aantal verkopen met bijna 17% toe. Met name de twee-onder-een-kap woningen bleken in trek, deze lieten de grootste stijging zien. Appartementen deden het aan de andere kant minder goed, de stijging bleek daarvoor slechts beperkt. Over de gehele linie laat de woningmarkt echter positieve cijfers zien, waardoor de kans groot is dat het herstel krachtiger door zal zetten.

Groter aantal geregistreerde hypotheken

Bovendien maakte het Kadaster bekend dat ook het aantal geregistreerde hypotheken in Nederland de laatste tijd toeneemt. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van bijna 16%, tot ruim 17.000. Ten opzichte van januari van dit jaar was er sprake van een stijging van bijna 21%, wat aangeeft dat de woningmarkt op dit moment heel duidelijk in de lift zit. Aan de andere kant vonden er 155 executieveilingen plaats, tegenover 132 een jaar eerder. Ook op dat punt is er wat dat betreft helaas sprake van een stijging, wat betekent dat meer mensen moeite hebben de hypotheeklasten te betalen.

De woningmarkt in Nederland herstelt zich krachtig, de afgelopen maanden nam het aantal verkochte woningen flink toe. De huizenverkoop in Nederland liet in februari een stijging zien ten opzichte van zowel februari vorig jaar, als januari van dit jaar. Dat blijkt uit gegevens die het Kadaster onlangs publiceerde, waarmee we een goed beeld krijgen van de huidige ontwikkelingen.