Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Bezoek huizendag laat goede ontwikkelingen huizenmarkt zien

Bezoek huizendag laat goede ontwikkelingen huizenmarkt zien
2 apr 2015

Vooral interesse in woningen

Hij geeft aan de andere kant aan dat mensen op dit moment interesse hebben in woningen, maar dit betekent niet dat zij ook daadwerkelijk tot een transactie overgaan. Er is wat dat betreft nog een stap te maken, maar de voortekenen zijn in ieder geval positief. Tijdens de Open Huizen Dag werden er 150.000 woningbezoeken afgelegd, een interesse die vergelijkbaar is met die voor de editie in oktober 2014. Wat dat betreft lijkt er een positieve ontwikkeling gaande op de woningmarkt, die ervoor zorgt dat de interesse weer groter is en verkopers van een woning de kans hebben om met meerdere partijen te spreken over een mogelijke verkoop van de woning.

165.000 verkopen verwacht

ING verwacht dat er dit jaar zo’n 165.000 transacties plaats zullen vinden, wat betekent dat het aantal verkopen 7% hoger zal liggen dan vorig jaar. De huizenprijzen nemen met ongeveer 1,5% toe en zorgen er zo voor dat de markt daarvoor zich weer wat kan herstellen. De ING baseert zich hierbij vooral op het vertrouwen onder consumenten, dat de laatste tijd flink toeneemt. Ook de economie trekt nog wat verder aan, waardoor de kans groot is dat de huizenmarkt een positief beeld laat zien. Aan de andere kant is er sprake van een afbouw van de hypotheekrenteaftrek en kunnen huizenkopers minder lenen, waardoor de stijgingen die we van tien jaar geleden nog kennen niet zomaar meer plaats zullen vinden.

De afgelopen Open Huizen Dag heeft de goede ontwikkelingen op de huizenmarkt meer kracht bijgezet, er was sprake van een bezoekersaantal dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar. Marten van Garderen, econoom bij ING, geeft aan dat dit past in het beeld van de huizenmarkt dat we op dit moment hebben, waarin het herstel een belangrijke rol speelt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.