Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Verhuisregeling voor hypotheken zeer gewild

Verhuisregeling voor hypotheken zeer gewild
9 apr 2015

Wat is een verhuisregeling?

De verhuisregeling maakt dit in principe mogelijk, al stellen de verschillende banken hun eigen voorwaarden. In bepaalde gevallen zijn banken strenger dan in andere gevallen, al is het doorgaans goed mogelijk om de huidige (lage) hypotheekrente mee te nemen. Huizenkopers die nu een lage rente betalen kunnen er op die manier voor zorgen dat ze die overeenkomst ook voor hun nieuwe woning kunnen blijven gebruiken. Dat is vooral interessant wanneer de hypotheekrente oploopt en een nieuwe financiering een stuk minder voordelig uit zou pakken. Binnen de verhuisregeling is het bovendien mogelijk om de huidige hypotheek uit te breiden, met een nieuw deel om de woning te financieren. Indien de nieuwe woning een meer beperkte financiering vraagt hangt het van de voorwaarden met betrekking tot (boetevrij) aflossen af wat er mogelijk is.

Voldoen aan de inkomensnormen

Ondanks dat er bij de meeste banken sprake is van een verhuisregeling is het van belang om te blijven voldoen aan de inkomensnormen, ook voor een nieuw woning. De huizenkoper sluit als het ware een nieuwe hypotheek af, al wordt er daarbij gebruik gemaakt van de bestaande overeenkomst. De huidige voorwaarden blijven gelden, al betekent dit niet dat de huizenkoper vrij is van verplichtingen met betrekking tot bijvoorbeeld de hoogte van het inkomen. Dat is met name van belang wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een pensioen, dat een stuk lager ligt dan het inkomen uit loondienst of andere werkzaamheden.

Het afsluiten van een hypotheek is een complex proces, een hypotheekadviseur kan daar uitstekend bij ondersteunen. Er komen onder andere veel vragen binnen over de verhuisregeling. Is het mogelijk om een hypotheek mee te nemen bij een verhuizing, bijvoorbeeld om van de lage rente te kunnen blijven profiteren?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.