Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huiseigenaar niet reëel over eigen kennis hypotheken

Huiseigenaar niet reëel over eigen kennis hypotheken
25 apr 2015

Verwarring bij huiseigenaren

Veel van de huiseigenaren kennen bijvoorbeeld niet de betekenis van een aantal belangrijke termen, zoals een hybride hypotheek. 72% van de ondervraagden bleek niet op de hoogte van dit begrip. Dat brengt volgens Munt Hypotheken grote risico’s met zich mee, vooral op het moment dat huiseigenaren zoeken naar mogelijkheden om hun huidige hypotheek over te sluiten. Daarnaast is er bij hen sprake van verwarring, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het verschil tussen een annuïteiten hypotheek en een lineaire hypotheek. Veel van de huiseigenaren geven aan wel te weten wat de begrippen inhouden, maar hebben vervolgens moeite om de verschillen aan te duiden. Hieruit blijkt dat we gemiddeld genomen minder weten dan we hadden gedacht, een hypotheek blijkt voor veel woningeigenaren toch lastig in elkaar te zitten.

Hypotheekrenteaftrek

Daarnaast bestaat er bij diverse woningeigenaren onwetendheid over de regelgeving op het gebied van de hypotheekrenteaftrek. We zijn ons bijvoorbeeld niet altijd bewust van de mogelijkheden op dit gebied, waardoor we kansen laten liggen. Aan de andere kant denken veel mensen altijd van de hypotheekrenteaftrek te kunnen profiteren, zij weten niet dat hier voorwaarden aan verbonden zijn. Een grote groep huizenbezitters is zich bijvoorbeeld niet bewust van het feit dat een nieuwe aflossingsvrije hypotheek op dit moment geen hypotheekrenteaftrek zal opleveren. Het is volgens Munt Hypotheken daarom van groot belang dat consumenten zich goed laten adviseren, op het moment dat zij een hypotheek willen afsluiten of zij daarover nadenken.

Veel huizenbezitters weten minder over hun hypotheek dan ze zelf hadden gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek van Munt Hypotheken, die meer dan 1.000 hypotheekhouders ondervroeg. 3 op de 4 ondervraagden geeft zelf aan de hypotheek goed te begrijpen. Toch ontbreekt hen de kennis van belangrijke termen en regels geregeld.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.