Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Canadese investeerder stort zich op Nederlandse markt voor hypotheken

Canadese investeerder stort zich op Nederlandse markt voor hypotheken
27 apr 2015

Meer concurrentie op de markt

Het bedrijf heeft aangeven op die manier vooral de starters op de markt tegemoet te willen komen, op het moment dat zij een hypotheek willen afsluiten. De instelling heeft aangegeven enkele procenten van de markt voor Nederlandse hypotheek af te willen gaan snoepen. Dat zou betekenen dat er meer concurrentie komt op de markt voor hypotheken, al lijkt de kans klein dat de grootbanken hiervan onder de indruk zullen zijn. Het wordt volgens onder andere de Vereniging Eigen Huis (VEH) echter wel tijd dat er een grote speler bij komt, om te voorkomen dat de grote banken de rentes kunstmatig hoog kunnen houden. De rente staat op dit moment historisch laag, al klaagt onder andere de VEH dat de banken nog altijd een ruime overwinst maken omdat er te weinig sprake si van concurrentie.

Handelen voor eigen rekening

De Canadese onderneming lijkt voorlopig geen gebruik te gaan maken van spaargeld van particulieren, om de hypotheken te financieren. De onderneming handelt voor eigen rekening in effecten en derivaten en maakt gebruik van kapitaalmarktinstrumenten, swaps en swaptions om de risico’s af te dekken. Het is een stabiele financiële onderneming die in Canada bijvoorbeeld woninghypotheken opkoopt van andere kredietverstrekkers, altijd op basis van een duidelijke garantie. Het bedrijf staat wat dat betreft niet bekend als een ‘cowboy’ binnen de financiële markten, waardoor het voor de hypotheekmarkt in Nederland een waardevolle aanvulling zou kunnen betekenen.

Er komt een speler bij op de markt voor Nederlandse hypotheken, het gaat om een onderneming uit Canada. Maple Financial Group wil zich op Nederlandse hypotheken gaan richten, via de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Het bedrijf wil hypotheken met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaan verkopen, voor een maximale veiligheid en betrouwbaarheid.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.