Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Huizenkoper betaalt lage prijs voor woning en financiering

Huizenkoper betaalt lage prijs voor woning en financiering
12 mei 2015

Rentevaste periode van 10 jaar populair

In 40% van de gevallen sluiten consumenten een nieuwe hypotheek af met een rentevaste periode van 20 jaar. Zij betalen daardoor nu een relatief hoge rente, maar zullen daar op termijn flink van profiteren. Vorig jaar ging het nog om 32% van de gevallen en in 2011 zelfs maar 12%. Dit lijkt aan te geven dat veel consumenten het idee hebben dat de rente niet verder zal zakken, dit is volgens hen het moment om toe te slaan. Consumenten zijn volgens de hypotheekverstrekkers vooral op zoek naar zekerheid, in combinatie met een scherpe rente waar ze een langere tijd gebruik van kunnen blijven maken. Toch blijft een rentevaste periode van 10 jaar het meest populair, 50% van de consumenten maakt daar op dit moment gebruik van.

Lage variabele rente

De hypotheekrente is de laatste maanden hard omlaag gegaan, als het gevolg van de stimulerende maatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat betekent dat de variabele rente nu zo’n 1,95% per jaar bedraagt, bij 10 jaar vast is dat zo’n 2,25%. Consumenten kunnen voor een tarief van 2,7% per jaar al zorgen voor een rente die 20 jaar vast staat. Huiseigenaren betalen daardoor een zeer lage maandlast voor hun hypotheek, waardoor ze op een heel voordelige wijze zelf een woning aan kunnen schaffen.

Het zijn voor de huizenkoper goede tijden, vooral starters hebben de mogelijkheid om voordelig een woning op de kop te tikken. Vervolgens betalen zij een lage maandlast, dankzij de historisch lage rente bij de banken. Het is zowel bij een variabele rente als een rente met een lange rentevaste periode de moeite waard om nu een hypotheek af te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.