Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Experts verwachten dat woningmarkt verder aantrekt

Experts verwachten dat woningmarkt verder aantrekt
11 mei 2015

Verandering van de woonwensen

Met name in Zuid-Holland is er sprake van een bouwgolf, terwijl er aan de andere kant in Noord-Holland juist sprake is van woningnood. Het aantal zelfbouw- en CPO-projecten in Rotterdam neemt sterk toe, terwijl er in Den Haag een transformatie van kantoren naar woningen plaatsvindt. Dit geeft tevens goed aan dat er een verandering van de woonwensen plaatsvindt. We hebben in Nederland te maken met zowel een vergrijzing als een digitalisering, twee effecten die er samen met de mondigheid van de klant, de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de trek naar de grote steden voor zorgen dat de woningmarkt zich aan dient te passen. Het is van belang om nieuwe ontwikkel- en bouwmethoden te ontwikkelen, waarmee we ervoor zorgen dat de woningmarkt weer volledig gezond kan worden.

Ook banken positief over de woningmarkt

Zowel experts vanuit de bouw als bijvoorbeeld de banken zijn positief over de ontwikkeling van de woningmarkt. Zij zien dat de prijzen de laatste tijd weer op beginnen te lopen en dat de vraag naar woningen stijgt. Het zijn op dit moment vooral de woningen in de grote steden die het goed doen, de kans is groot dat ook de rest van het land dezelfde ontwikkeling zal volgen. Dat neemt echter niet weg dat de prijzen van woningen vooral in de Randstad zullen stijgen, omdat een steeds grotere groep weer graag in de stad wil wonen.

Het valt niet te voorspellen hoe de woningmarkt zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar verschillende experts zijn in ieder geval positief. Onder andere cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het EIB laten zien dat de woningmarkt met name in de stedelijke gebieden weer aantrekt. Daarnaast is de kans groot dat ook de rest van het land mee zal profiteren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.