Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ABN gaat soepeler om met financiering restschuld

ABN gaat soepeler om met financiering restschuld
8 jun 2015

Waardering door klanten

De klanten hebben gemiddeld €23.000 aan restschuld op hun naam staan, een behoorlijk bedrag dat vraagt om een voordelige financiering. Frans Woelders, algemeen directeur retail banking van ABN AMRO, geeft aan dat hij merkt dat klanten het aanbod waarderen. De bank probeert actief mee te denken met klanten om hun restschuld te financieren, zodat zij eventuele financiële problemen kunnen afwenden. Tot op heden dienden woningeigenaren veelal gebruik te maken van een consumptief krediet, dat doorgaans stukken duurder is dan een meer uitgebreide hypotheek. Door de schuld mee te financieren binnen een nieuwe hypotheek is het mogelijk om de maandlasten flink te drukken, zonder dat het risico voor de bank aan de andere kant te hoog op zal lopen.

Doorstroming op de woningmarkt

ABN AMRO geeft aan er op deze manier in te slagen de doorstroming op de woningmarkt als geheel beter mogelijk te maken. Huiseigenaren kunnen tot maximaal 103% van de waarde van hun woning lenen, waarbinnen het mogelijk is om een restschuld op te nemen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat meer mensen hun huidige woning (met een restschuld) kunnen verkopen en een andere woning kunnen betrekken. Dit biedt bijvoorbeeld ruimte aan de onderkant van de markt, waar starters op zoek zijn naar hun eerste woning. ABN AMRO helpt op die manier niet alleen de huiseigenaren die te maken hebben met een restschuld, de gehele woningmarkt heeft er voordeel bij.

ABN AMRO biedt woningeigenaren de mogelijkheid om hun restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek, tegen een scherpe rente. Al ruim 600 woningeigenaren hebben daar gebruik van gemaakt. ABN AMRO en haar dochteronderneming Florius willen woningbezitters op die manier sinds februari tegemoet komen, wanneer zij te maken hebben met een restschuld.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.