Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Ook regionale woningmarkt laat herstel zien

Ook regionale woningmarkt laat herstel zien
11 jun 2015

Dieptepunt van de markt achter de rug

De Rabobank waarschuwt aan de andere kant wel dat de huizenprijzen nog altijd onder druk staan. In 128 van de 403 gemeenten was er bijvoorbeeld nog een daling van de gemiddelde woningprijs. Het zijn vooral de landelijke regio’s die een daling laten zien, in de meer stedelijke gebieden loopt de prijs juist weer op ten aanzien van enkele jaren geleden. Toch hebben we het dieptepunt volgens de Rabobank achter de rug, de prijzen stonden in 2013 op hun laagste punt. Het ging toen om een niveau 21% lager dan in 2008, sindsdien is de gemiddelde prijs weer wat opgelopen. Met name het vertrouwen in de woningmarkt is weer flink gestegen, waardoor er een groot aantal transacties heeft plaatsgevonden. Inmiddels is een koophuis gemiddeld weer 4% duurder dan tijdens het dieptepunt.

Grote verschillen in prijsstijgingen

Toch blijven er voorlopig grote verschillen bestaan tussen de ontwikkeling in de Randstad en die in de rest van Nederland. In de Randstad lopen de prijzen harder op, al is er ook sprake van enkele uitzonderingen. In het Groene Hart liepen de prijzen vorig jaar bijvoorbeeld nog terug, terwijl er in Deventer sprake was van een stijging van meer dan 6%. Over de gehele linie gaat het weer wat beter met de woningmarkt, waardoor de Rabobank positief is over de verdere ontwikkelingen voor de komende jaren.

De woningmarkt in de Randstad laat al enige tijd herstel zien, in de gebieden daarbuiten was dat tot op heden nog niet het geval. Daar is nu verandering in gekomen, zoals een rapport van de Rabobank laat zien. Het gaat ook in de buitengebieden steeds beter met het aantal verkochte woningen, de prijsstijgingen zijn er aan de andere kant minder groot.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online