Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Rabobank verhoogt de rente op hypotheken

Rabobank verhoogt de rente op hypotheken
18 jun 2015

Aantrekkende economie en hogere inflatie

De Rabobank geeft in een persbericht aan dat de aantrekkende economie en de hogere verwachte inflatie de redenen zijn voor de verhoging van de hypotheekrente. De bank wijst bovendien op de rentes op de kapitaalmarkten die weer op beginnen te lopen, waardoor het lastiger wordt om zelf aan de financieringen te komen. Daarnaast geeft de bank aan dat de hypotheekrente zich nog altijd op een historisch laag niveau bevindt, zelfs na deze verhoging. Het is wat dat betreft nog altijd voordelig om op dit moment een hypotheek af te sluiten, of de mogelijkheden met betrekking tot oversluiten te bekijken.

Laagste peil hypotheekrente bereikt

Het leek er vorige maand al op dat de hypotheekrente de laagste stand had bereikt, verschillende banken hebben er toe al voor gekozen om de rente bij een langere rentevaste periode iets te verhogen. Rabobank is echter de eerste grootbank die deze stap zet, het is de vraag of bijvoorbeeld ING en ABN de bank zullen volgen. Indien dat het geval blijkt is de kans groot dat ook de andere banken gaan volgen, al lijkt er sprake te zijn van een groeiende concurrentie vanuit het buitenland. Verschillende buitenlandse investeerders tonen interesse in de Nederlandse hypotheekmarkt, iets dat kan helpen om de hypotheekrente nog enige tijd te drukken en laag te houden.

Rabobank heeft de hypotheekrente verhoogt en heeft daarmee, voorlopig, een einde gemaakt aan de alsmaar dalende tarieven. De hypotheken met een looptijd van 2 - 7 jaar zijn nu 0,1% duurder. De hypotheken met een langere rentevaste periode worden 0,2% duurder, waarmee de Rabobank als eerste grootbank een belangrijke stap zet.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.