Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

20 procent huizenbezitters zou hypotheek moeten oversluiten

20 procent huizenbezitters zou hypotheek moeten oversluiten
16 jun 2015

Uitzoekwerk voor de hypotheekadviseur

Uw hypotheek oversluiten kost met name de hypotheekadviseur relatief veel werk, het is van belang om een aantal zaken goed uit te zoeken. Het zijn onder andere de waarde van het huis, de resterende looptijd en het voordeel van een lagere rente die bepalen of een overstap voordelig is. Bovendien is het van belang om rekening te houden met de boeterente die de bank op zal leggen voor het oversluiten. Door alle plussen en minnen tegen elkaar af te wegen valt het aan te geven of het verstandig is om de hypotheek over te sluiten. Veel consumenten zijn zich niet bewust van deze kanten, veel adviseurs komen daar niet uit zichzelf mee vanwege het vele werk dat erin gaat zitten. Toch blijkt dit voor diverse consumenten een interessante mogelijkheid.

Geen provisie meer voor tussenpersonen

De tussenpersonen en adviseurs laten weten zich niet te vinden in het commentaar dat er minder hypotheken zouden worden overgesloten. Het is via tools goed mogelijk om zelf de mogelijkheden tot oversluiten te berekenen, iets waar ook de adviseurs gebruik van kunnen maken om een indicatie te verkrijgen. Het lijkt voor diverse huiseigenaren in ieder geval interessant om goed te kijken naar de mogelijkheden en mogelijk de hypotheek over te sluiten. Nu de rente nog laag staat kan dat een aanzienlijk voordeel opleveren.

1 op de 5 huizenbezitters zou er verstandig aan doen om de hypotheek over te sluiten. Dat stellen diverse ondernemers in het Financiële Dagblad. Gemiddeld zouden huizenbezitters zo’n €1.300 per jaar kunnen besparen. Op basis van 3,5 miljoen hypotheken zou dat in totaal 900 miljoen euro aan voordeel op kunnen leveren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online