Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Lange rentevaste periode vooral interessant bij verhuisregeling

Lange rentevaste periode vooral interessant bij verhuisregeling
30 jun 2015

Lage hypotheekrente voor langere tijd

De lage hypotheekrente van dit moment maakt het mogelijk om zelfs bij een rentevaste periode van 20 jaar een voordelig tarief af te spreken. Niet iedereen is echter van plan om 20 jaar in dezelfde woning te blijven wonen, het is daarom verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot verhuizingen. Is er geen sprake van een verhuisregeling? Dan is het bijvoorbeeld verstandiger om gebruik te maken van een rentevaste periode van ‘slechts’ 5 jaar, zodat er geen hoge boeterente ontstaat op het moment dat de rentevaste periode opengebroken dient te worden om te kunnen verhuizen.

Verhuisregeling binnen de hypotheek

Een verhuisregeling binnen de hypotheek maakt het mogelijk om de hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning. Het is niet nodig om de oude hypotheek af te lossen en een nieuwe af te sluiten voor de nieuwe woning. De verhuisregeling maakt het op die manier aantrekkelijk om de rente voor een langere periode vast te zetten. Bovendien voorkomt de verhuisregeling extra kosten bij de hypotheek, waardoor dit in veel gevallen een voordelige hypotheek vormt. Het is de moeite waard om bij een nieuw af te sluiten hypotheek na te gaan of er sprake is van een verhuisregeling en daar vervolgens bijvoorbeeld de rentevaste periode op af te stemmen.

De hypotheekrente staat nog altijd zeer laag, waardoor het interessant is om deze nu langere tijd vast te zetten. Tenminste, als er sprake is van een verhuisregeling binnen de hypotheek. In dat geval is het mogelijk de hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning, het is bij een verhuizing dan niet nodig om de rentevaste periode open te breken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.