Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek bij een bank niet altijd beste keuze voor DGA

Hypotheek bij een bank niet altijd beste keuze voor DGA
6 jul 2015

Hypotheek uit de eigen BV of bij de bank

Een DGA kan besluiten om een aanvraag tot een hypotheek bij de bank te doen. De kans is echter groot dat er daarnaast kapitaal beschikbaar is binnen de eigen onderneming. Het is in bepaalde gevallen mogelijk om daar gebruik van te maken, wat een aanzienlijk voordeel op kan leveren. De DGA kan dan een hypotheek binnen de eigen BV afsluiten. Op basis van de juiste voorwaarden geeft die hypotheek gewoon recht op hypotheekrenteaftrek, waardoor er een fiscaal aantrekkelijke constructie kan worden opgezet. Daarnaast is het de moeite waard om de mogelijkheid tot een hypotheek bij de bank te onderzoeken, in combinatie met een spaarproduct om voor de vermogensopbouw in de BV te zorgen. Ten derde is het mogelijk om een hypotheek bij de bank af te sluiten, vermogen uit te keren naar privé en daarmee vervolgens te sparen om vermogen op te bouwen.

Vermogen uitkeren naar privé

Een DGA kan er tenslotte voor kiezen om vanuit de BV vermogen uit te keren naar privé, waarmee het mogelijk is om de woning voor een groot deel te financieren. Voor de rest van de financiering kan dan een hypotheek bij de bank worden aangevraagd. Het is voor ondernemers verstandig om de verschillende mogelijkheden op een rij te laten zetten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan daar uitstekend bij helpen. Het wordt op die manier goed duidelijk wat fiscaal de meest aantrekkelijke variant is, of wat het best aansluit bij de onderneming en de DGA zelf.

Ondernemers die werken als Directeur-Grootaandeelhouder (DGA) doen er verstandig aan om bij het afsluiten van een hypotheek verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Het is niet altijd verstandig om direct een hypotheek aan te vragen bij de bank, er bestaan mogelijkheden binnen de eigen BV.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online