Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ABN AMRO verwacht sterkere verbetering woningmarkt

ABN AMRO verwacht sterkere verbetering woningmarkt
9 jul 2015

Van stabilisatie naar groei van 10%

Eerder nog gaf ABN aan dat er waarschijnlijk een stabilisatie van het aantal verkochte woningen plaats zou vinden. De bank gaat inmiddels uit van een stijging van 10%, waardoor er sprake is van een zeer stevige bijstelling. Daarnaast heeft de bank het idee dat de huizenprijzen met 3% op zullen lopen. Eerder sprake de bank nog van 1%, ook op dit gebied is er dus sprake van een flinke aanpassing. Volgens ABN heeft dat vooral te maken met het vertrouwen dat consumenten hebben in de markt. Dat laat zien dat de woningmarkt zich op een positieve wijze kan ontwikkelen en de stijgingen elkaar snel opvolgen. Mensen die al eerder het plan hadden om een woning te kopen lijken nu alsnog in beweging te komen en de markt daarmee ook voor anderen aan te jagen.

Scherpere criteria voor berekening van hypotheek

Aan de andere kant ziet ABN dat de criteria voor de berekening van een hypotheek alleen maar strenger worden, het Nibud hanteert normen die het met name met een lager inkomen lastig maken om voldoende te lenen. Toch is dat voor ABN geen reden om de verwachtingen iets conservatiever in te steken. Het is de vraag of andere banken ABN zullen volgen, of dat zij voorlopig nog een slag om de arm houden wanneer het gaat om de prognose met betrekking tot prijzen en het aantal verkopen van woningen.

ABN AMRO is zeer positief gestemd over de ontwikkeling van de woningmarkt, de bank heeft de eigen prognoses flink bijgesteld. Eerder was men nog gematigd positief en leek men een stabilisatie te verwachten. De prijzen lopen echter sneller op en het aantal verkopen neemt sneller toe, twee redenen om de prognoses bij te stellen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online