Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vereniging Eigen Huis pleit voor rentemiddeling voor iedereen

Vereniging Eigen Huis pleit voor rentemiddeling voor iedereen
18 jul 2015

Rentemiddeling aanbieden Volgens de Vereniging Eigen Huis is het niet eerlijk dat alleen mensen die nu een huis kopen kunnen profiteren van de lage hypotheekrente. Er bestaat een mogelijkheid tot oversluiten, al is dat vaak omslachtig en brengt dat bijvoorbeeld kosten bij de notaris met zich mee. De Vereniging Eigen Huis is erin geslaagd om tot minister Dijsselbloem door te dringen, die de hypotheekbanken gaat vragen om rentemiddeling aan te bieden aan klanten met een middellange rentevaste periode. Indien de banken daar inderdaad mee aan de slag gaan zal een huiseigenaar een rente gaan betalen die ligt tussen de huidige lage rentestanden en het afgesproken percentage met de bank. Het is op basis van rentemiddeling mogelijk om een nieuwe rentevaste periode af te spreken, of voor de resterende jaren een lager percentage af te spreken.

Oversluiten van een hypotheek Indien de banken besluiten om geen mogelijkheid tot rentemiddeling aan te bieden zijn huiseigenaren aangewezen op het oversluiten van hun hypotheek. Ook dat kan een behoorlijk lagere rente opleveren, al staat daar aan de andere kant een kostenpost tegenover. Die kostenpost bestaat onder andere uit een mogelijke boeterente, net als uit kosten bij de notaris. Veel mensen vinden het lastig om de boeterente uit te rekenen, of kunnen die niet zomaar betalen. Wat dat betreft ligt het aantal mensen dat de hypotheek oversluit laat, terwijl de lage hypotheekrente van dit moment wel degelijk kansen biedt voor een grote groep huiseigenaren.

De historisch lage hypotheekrente van dit moment zorgt ervoor dat het kopen van een huis voordeliger is dan ooit. Toch kan niet iedereen daarvan profiteren, iedereen met een lopende hypotheek heeft immers eerder een rentepercentage met de bank afgesproken. De Vereniging Eigen Huis pleit voor rentemiddeling voor een grote groep huiseigenaren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.