Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Bijna helft van Nederlanders is voor aflossingsvrije hypotheek

Bijna helft van Nederlanders is voor aflossingsvrije hypotheek
25 jul 2015

Veelal onbewust van risico’s Uit het onderzoek van Munt blijkt dat veel consumenten zich niet goed bewust zijn van de risico’s. Ze willen de maandlasten graag drukken door gebruik te maken van een aflossingsvrije hypotheek. Ze realiseren zich aan de andere kant echter niet dat er geen sprake is van tussentijdse aflossingen, waardoor aan het eind van de looptijd de volledige schuld afbetaald dient te worden. Dat brengt risico’s met zich mee, vooral wanneer de waarde van de woning zich niet op een positieve wijze ontwikkelt. Binnen het onderzoek zou echter kunnen meespelen dat een groot aantal van de ondervraagden momenteel een aflossingsvrije hypotheek heeft en er daarom opnieuw voor zou kiezen.

Liefst hypotheek bij de bank Wanneer het gaat om kennis over hypotheken schat 40% van de ondervraagden de bank als de meest geschikte partij in. Vier op de tien is van mening dat daar de meeste kennis zit, een bank is echter totaal niet onafhankelijk. Wat dat betreft is het vreemd om te ontdekken dat we nog altijd veel kennis en waarde toeschrijven aan de bank, terwijl het juist de onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn die voor een goede vergelijking van de verschillende mogelijkheden kunnen zorgen.

Bijna de helft van de huizenbezitters in Nederland zou nog altijd graag een aflossingsvrije hypotheek afsluiten als dit mogelijk was, ondanks het ontbreken van de hypotheekrenteaftrek. Hypotheekverstrekker Munt liet een onderzoek doen onder meer dan 1.000 hypotheekbezitters en ontdekte dat 40% van mening is dat een bank nog altijd de meeste kennis in huis heeft.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.