Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Welke invloed heeft een studieschuld op een hypotheek?

Welke invloed heeft een studieschuld op een hypotheek?
29 jul 2015

Sparen met een studieschuld Diverse studenten gebruiken hun studieschuld om alvast te sparen voor een eigen woning. Het is goed mogelijk om iets meer dan €1.000 per maand te lenen. Een studie van 4 jaar levert op die manier zo’n €48.000 op. Dit bedrag kan studenten vervolgens helpen om een groot bedrag aan eigen geld in te brengen op het moment dat ze een koopwoning willen kopen, terwijl de rente aan de andere kant beperkt is. Zo lang de rente laag staat zorgen studenten op deze manier heel gemakkelijk voor een flinke buffer. Of dit ook op de lange termijn de beste optie is valt te bezien, aangezien de rente voor studieschulden iedere 5 jaar wordt aangepast aan de actuele situatie op de markt.

Lagere hypotheek als het gevolg van studieschuld De studieschuld zorgt er bovendien voor dat de maximale hypotheek lager zal uitvallen. Een bank vraagt bij de aanvraag van een hypotheek altijd naar eventuele andere schulden waarvan sprake is. Ex-studenten zullen hun studieschuld dan moeten vermelden. Als het gevolg van de hoge studieschuld is het helaas niet mogelijk om een hoge hypotheek af te sluiten. Het is wat dat betreft van belang dat de studenten het geld dat ze hebben geleend ook daadwerkelijk als eigen geld in kunnen brengen, geld dat ze eerder uitgeven kan ze bij het kopen van een woning in de vingers snijden.

Er komen de laatste tijd berichten naar buiten van studenten die bewust geld lenen, om te sparen voor een koophuis. Hoe is dat mogelijk en hoe staat dat in verhouding tot de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Een studielening is in eerste instantie bedoeld voor de studie, al biedt de lage rente een mooi alternatief voor de reguliere hypotheek.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.