Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt blijft zich goed ontwikkelen

Woningmarkt blijft zich goed ontwikkelen
3 aug 2015

175.000 transacties verwacht in 2015 Op basis van de huidige ontwikkelingen verwacht het Kadaster dat er in 2015 in totaal 175.000 transacties plaatsvinden, de groei zal waarschijnlijk nog wat verder doorzetten. Het is onder andere opvallend dat het de verschillende woningtypen zijn die stuk voor stuk een stijging laten zien. Appartementen en tussenwoningen laten de snelste stijging in waarde zien, het aantal transacties is meer gelijk verdeeld op basis van het aantal woningen dat van ieder type beschikbaar is. In 2012 was er sprake van een kleine verstoring van de huidige trend, verder is er al enkele jaren sprake van een groei die steeds grotere vormen aanneemt. 2013 en 2014 waren goede jaren, het lijkt erop dat 2015 daar nog een schepje bovenop zal doen.

Stijging van koopsom van 2,9% in 2015 Ook de koopsom wist zich tijdens de eerste 6 maanden van 2015 op een positieve wijze te ontwikkelen. De prijs liep gedurende het eerste half jaar met 2,9% op, terwijl er in dezelfde periode in 2014 slechts sprake was van een stijging van 1,1%. Ook de NVM is positief over de ontwikkelingen van de woningmarkt en loopt over het algemeen een kwartaal voor op de gegevens van het Kadaster. De kans is wat dat betreft groot dat er over enkele maanden opnieuw positieve berichten over de woningmarkt naar buiten komen, waardoor dit een goed moment blijft om een woning te kopen.

De woningmarkt blijft zich voorlopig goed ontwikkelen, de stijgende lijn die werd ingezet houdt voorlopig aan. Het kadaster registreerde in de eerste 6 maanden meer dan 75.000 transacties. Dat betekent een stijging van 19,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de koopsom liep tijdens het eerste half jaar van 2015 op, wat te maken lijkt te hebben met het gegroeide consumentenvertrouwen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.