Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Drenthe zorgt voor goede ontwikkeling van de woningmarkt

Drenthe zorgt voor goede ontwikkeling van de woningmarkt
5 aug 2015

Grootste groei in Drenthe Bovendien was het de provincie Drenthe dat de grootste groei in het aantal verkopen liet zien, het liet alle 11 de andere provincies achter zich. Landelijk was er sprake van een stijging van 19,4%, wat betekent dat er flink meer woningen verkocht werden. In Drenthe liep de stijging op tot zelfs 23,8%. Geen van de andere provincies wist daar overheen te gaan. Aan de andere kant moet worden vermeld dat het absolute aantal verkopen in Drenthe lager ligt dan in bijvoorbeeld de provincies in de Randstad. Dat betekent dat een groei een grotere invloed heeft. Toch geeft de groei aan dat Drenthe in de lift zit, de woningmarkt weet er aan te trekken en zorgt daarmee bovendien voor verder economisch herstel.

Gemeente Aa en Hunze aan kop Binnen de provincie Drenthe is het de gemeente Aa en Hunze die de beste resultaten wist te laten zien. Er werden in de eerste 6 maanden van 2015 in totaal 55% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Westerveld was aan de andere kant de gemeente die de minst goede resultaten liet zien, al was er ook daar sprake van een stijging. Er werden 9,4% meer woningen verkocht, nog altijd een flinke plus ten opzichte van vorig jaar. De kans is bovendien groot dat de ontwikkeling door zal zetten, waardoor er ook de rest van het jaar in Drenthe en de rest van Nederland meer woningen verkocht zullen worden.

De woningmarkt in heel Nederland ontwikkelt zich de laatste jaren op een positieve manier, de groei lijkt verder op te lopen en ervoor te zorgen dat we het dieptepunt definitief achter ons kunnen laten. In Drenthe werden tijdens het eerste halfjaar van 2015 meer woningen verkocht dan in de eerste 6 maanden van 2014.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.