Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek bij ouders vaak goede constructie om huis te kopen

Hypotheek bij ouders vaak goede constructie om huis te kopen
27 aug 2015

Familiehypotheek met risico bij de bank

De familiehypotheek (of familiebank) bestaat al veel langer, maar krijgt onder andere dankzij Obvion steeds meer aandacht. Het is een krediet bij de eigen familie, die starters kunnen gebruiken om een eigen woning aan te kopen. De rente over deze lening is gewoon fiscaal aftrekbaar (mits men direct start met aflossen), net als bij een hypotheeklening bij de bank. Hypotheekverstrekker Obvion wil de familiehypotheek aantrekkelijker maken door via de MetElkaarhypotheek het risico bij de familie weg te nemen. Huizenkopers profiteren van de aanvullende mogelijkheden om geld te lenen, zonder dat er sprake is van een financieel risico voor bijvoorbeeld de ouders.

Maximaal 40% lenen bij de familie

Om hier gebruik van te kunnen maken dienen huizenkopers een hypotheek af te sluiten bij Obvion. Zij dienen daar minimaal 60% te financieren, de overige 40% mag afkomstig zijn uit familiekapitaal. De familiehypotheek dient minimaal €10.000 te bedragen, het gaat om maximaal €125.000. Zodra de familie het geld nodig zou hebben neemt Obvion het leningdeel kosteloos over. Bovendien ligt het risico voor het krediet bij Obvion, waardoor bijvoorbeeld ouders hun kinderen op een veilige wijze kunnen helpen. Het grootste voordeel voor de huizenkoper is een fiscaal voordeel tussen de geldverstrekkers en de ontvangers van het geld, dat zij bijvoorbeeld samen kunnen delen.

Verreweg de meeste mensen sluiten een hypotheek af om een huis te kunnen kopen. Het is voor veel mensen een logische stap om daarvoor naar de bank te gaan, ook al is de familie vaak een aantrekkelijk alternatief. Starters kunnen zich steeds beter tot de familie richten, wat prettig is nu de banken zich aan striktere regelgeving dienen te houden.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online