Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek tien jaar vast vanaf 2 procent rente

Hypotheek tien jaar vast vanaf 2 procent rente
5 sep 2015

Concurrentie op de woningmarkt

De huidige aanbiedingen van hypotheekverstrekkers hebben te maken met de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt. Een aantal nieuwe aanbieders is zich gaan richten op de markt voor Nederlandse hypotheken. Er is bij hen echter wel vaak sprake van aanvullende voorwaarden. Hypotheeknemers dienen bijvoorbeeld gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie of mogen niet de volledige 100% van de koopsom financieren. De Belgische bank Argenta is een goed voorbeeld van een hypotheekverstrekker die aanvullende voorwaarden stelt. Dat heeft volgens Mark de Rijke van Hypotheekshop te maken met het feit dat zij scherpe aanbiedingen proberen te doen. Het is dan haast onmogelijk om geen gebruik te maken van beperkende voorwaarden. Veel andere banken in Nederland proberen heel de markt te bedienen en berekenen daarom een iets minder scherp tarief voor de hypotheekrente.

Meer nieuwe aanbieders op de markt

Het einde van de toegenomen concurrentie lijkt voorlopig gelukkig nog niet in zicht, de kans is in plaats daarvan juist groot dat de scherpe tarieven nog wel een tijdje aan zullen houden. Een aantal van de aanbieders is pas net actief en het zou niet onverwacht komen als er meer aanbieders bij gaan komen. Op die manier zullen ook de traditionele grote banken in Nederland zich steeds meer genoodzaakt gaan voelen om de tarieven aan te scherpen. Dat betekent dat huizenkopers hier uiteindelijk van kunnen profiteren, aan de hand van een zo scherp mogelijke rente voor de hypotheek.

De hypotheekrente zou langzaamaan weer op moeten gaan lopen, maar dankzij de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt lijkt dat voorlopig niet het geval. Sterker nog, het is onder bepaalde voorwaarden zelfs mogelijk om een hypotheekrente tien jaar vast te zetten voor een minimaal tarief van slechts 2 procent per jaar.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.