Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Rentetarief hypotheken SNS opnieuw omlaag

Rentetarief hypotheken SNS opnieuw omlaag
8 sep 2015

0,15 procentpunt minder rente

SNS maakte afgelopen vrijdag bekend dat de bank de rente opnieuw verlaagt. Het gaat om een verlaging van de vaste rentetarieven voor hypotheken. Er is sprake van een verlaging van 0,15 procentpunt. Dat betekent bij een hypotheek van €250.000 een jaarlijks bruto voordeel van €375. Het is het tarief voor 1 of 10 jaar vast dat met 0,15 procentpunt daalt, de rente voor 3 jaar vast daalt met 0,1 procentpunt. Wat dat betreft is er over de gehele linie sprake van een daling, de hypotheekrente voor 6 jaar vast daalt zelfs met 0,2 procentpunt. Dat betekent dat een groot deel van de nieuwe klanten hiervan kan profiteren.

Verlaging voor alle risicoklassen

Eerder vorige week liet SNS bank ook al weten de tarieven voor langere rentevaste perioden te verlagen en ging de variabele rente omlaag. Bovendien gelden de dalende tarieven voor alle risicoklassen en ook voor de hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie. Dat betekent dat in principe iedereen hiervan kan profiteren en het over de gehele linie weer wat goedkoper is geworden om een krediet af te sluiten voor de aankoop van een woning. Of ook andere banken de rente binnenkort zullen laten dalen is op dit moment niet bekend, feit is dat ook de grootbanken na verloop van tijd niet meer kunnen achterblijven bij de kleinere spelers.

De rente op de kapitaalmarkten begint weer op te lopen, maar banken en verzekeraars kiezen er aan de andere kant juist voor om de hypotheekrente verder terug te schroeven. Dat lijkt te maken te hebben met de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt. Dit levert consumenten uiteindelijk een aantrekkelijk voordeel op, het is immers goedkoper om een hypotheek af te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.