Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekrente opnieuw historisch laag

Hypotheekrente opnieuw historisch laag
15 sep 2015

1,99 procent bij 5 jaar rentevast

De hypotheekrente leek sinds mei van dit jaar weer een beetje op te lopen, de grootste dalingen leken achter de rug. Dat blijkt nu toch niet het geval te zijn, aangezien de rente bij een NHG hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar nu nog maar 1,99% bedraagt. Dat is het laatste niveau in 50 jaar. Gemiddeld genomen betaalden huiseigenaren in die periode zo’n 7%, waardoor het financieren van een huis nu relatief voordelig is. Zelfs rentetarieven van 12% waren toen geen uitzondering. Inmiddels zijn ook de rentetarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar behoorlijk lager, waardoor veel mensen er verstandig aan doen om de hypotheekrente zo lang mogelijk vast te leggen.

Goedkoop lenen op de kapitaalmarkten

De banken hebben opnieuw de mogelijkheid om goedkoop geld te lenen op de kapitaalmarkten, mede nu het op de beurs al enige tijd wat minder gaat. Die mogelijkheid zorgt er samen met de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt voor dat banken eieren voor hun geld lijken te kiezen. Ze kiezen niet langer voor de hoge marges op de hypotheken, maar nemen aan de andere kant genoegen met een minder hoge vergoeding. Dat betekent in de praktijk dat consumenten die een woning financieren met een hypotheek kunnen profiteren van een lagere hypotheekrente, waardoor de maandlasten uiteindelijk behoorlijk lager uit kunnen vallen. U kunt zelf uw maximale hypotheek berekenen of de maandlasten van uw hypotheek, maar u kunt ook contact met ons opnemen om te kijken welke lage hypotheekrente op uw hyptheek van toepassing kan zijn.

We hebben de laatste maanden vaker gehoord over een historisch lage hypotheekrente, al leek de rek er de laatste tijd een beetje uit. Toch blijkt dat niet helemaal het geval, aangezien de rente onlangs het laagste punt in 50 jaar heeft bereikt. Het is daardoor momenteel relatief voordelig om een woning te financieren met een hypotheek.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online