Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Herstel van de woningmarkt nog niet bij iedereen merkbaar

Herstel van de woningmarkt nog niet bij iedereen merkbaar
21 sep 2015

Betalingsproblemen door werkloosheid Meer dan 100.000 huishoudens hebben op dit moment bijvoorbeeld grote moeite met het betalen van de hypotheeklasten, omdat zij te maken hebben met werkloosheid. Daarnaast kunnen veel mensen niet verhuizen, omdat ze op die manier een restschuld overhouden nu de woning "onder water" staat. Wat dat betreft is er volgens de VEH nog altijd sprake van grote problemen op de woningmarkt. Ook de starre hypotheeknormen en het beperkte aanbod aan betaalbare huur- en koopwoningen zorgt er volgens de vereniging voor dat de woningmarkt nog niet op een gezonde manier in elkaar zit. De overheid zal meer actie moeten ondernemen om deze mensen tegemoet te komen en te werken aan plannen voor een gezonde ontwikkeling.

Acties van de Vereniging Eigen Huis De Vereniging Eigen Huis heeft aangegeven dat het nog niet goed zichtbaar is hoe het kabinet er daadwerkelijk voor wil gaan zorgen dat iedereen het herstel gaat voelen. De vereniging sluit daarom niet uit dat het ook zelf actie gaat voeren om ervoor te zorgen dat het kabinet zich bewust wordt van de noodzaak op dit moment. Het kabinet kan concrete voorstellen verwachten, die ertoe zullen leiden dat meer mensen inderdaad merken dat de woningmarkt zich weer aan het herstellen is. De financiële situatie van veel huiseigenaren op dit moment lijkt namelijk eerder aan te geven dat er van herstel voorlopig nog maar weinig sprake is.

De woningmarkt lijkt zich de afgelopen jaren weer te herstellen. De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt echter dat nog niet iedereen in Nederland hier iets van merkt. De VEH vraagt om een meer krachtige aanpak door het kabinet, om ervoor te zorgen dat een grote groep huishoudens die nu nog niets van de verbeteringen merkt toch mee kan profiteren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.