Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt trekt verder aan

Woningmarkt trekt verder aan
24 sep 2015

Meer verkopen dan voorheen

Er was de afgelopen 3 maanden sprake van meer verkopen dan voorheen. In het tweede kwartaal van 2015 werden er meer dan 37.000 huizen verkocht door NVM-makelaars. We kennen die aantallen eigenlijk alleen nog maar van 7 jaar geleden, voor de crisis. Wat dat betreft komen we weer terug op het oude niveau, nu meer mensen het aandurven om een nieuwe woning aan te kopen. Het valt bovendien op dat het de ‘dure’ huizen zijn die het de laatste tijd weer goed doen. De goedkopere huizen hebben al een tijdje profijt van de aantrekkende woningmarkt. De duurdere woningen kregen hier tot nu toe nog weinig van mee, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen.

Prijzen lopen weer op

Ook de prijsontwikkeling ziet er voor eigenaren van een eigen woning weer goed uit. De vraagprijs is de afgelopen 3 maanden verder opgelopen. Dat betekent dat de woningmarkt zich weer op een gezonde manier ontwikkelt en het de moeite waard is om te investeren in een woning of andere vormen van vastgoed. Het zijn in bijvoorbeeld Amsterdam vooral de luxe appartementen en vrijstaande woningen die het goed doen. De prijzen lopen hard op, waardoor er eigenlijk geen woningen meer onder water staan. Met name buiten de Randstad gaan de ontwikkelingen minder snel, waardoor het van belang is om nog niet te vroeg te juichen over de woningmarkt.

Tijdens de eerste zes maanden van 2015 heeft de woningmarkt zich behoorlijk weten te herstellen. Het eerste kwartaal liet eerder al goede cijfers zien en het is nu duidelijk geworden dat ook de drie maanden daarna een groei hebben laten zien. De woningmarkt trekt nog altijd verder aan, wat aan lijkt te geven dat er bij de consument weer vertrouwen bestaat.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.