Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Overlijdensrisicoverzekering ook zonder hypotheek verstandig

Overlijdensrisicoverzekering ook zonder hypotheek verstandig
29 sep 2015

Dekking voor hoge woonlasten

De overlijdensrisicoverzekering helpt hoge kosten betaalbaar te houden, wanneer een van de beide partners komt te overlijden. Dat is prettig bij een dure koopwoning met een hoge hypotheeklast. Veel stellen hebben daarnaast niet de mogelijkheid zelfstandig de volledige huur op te brengen en daarnaast voldoende geld over te houden voor het huishouden of leuke dingen. Dit kan er ook in een huurwoning toe leiden dat de achtergebleven partner dient te verhuizen, omdat de woonlasten niet meer te betalen zijn. Het is door middel van een overlijdensrisicoverzekering mogelijk om dit te voorkomen. Het zijn bij een koopwoning de banken die erop aan sturen om deze polis af te sluiten, bij een huurwoning is daar geen sprake van. Het is dan van belang om zelf na te gaan of dit verstandig is.

Overlijdensrisicoverzekering na alimentatie of bij studeren kinderen

Een overlijdensrisicoverzekering kan daarnaast helpen een aantal andere kosten betaalbaar te houden. Het is bijvoorbeeld prettig om hierop terug te kunnen vallen op het moment dat de alimentatie stopt, er is dan immers sprake van een flinke daling in het inkomen. Ook op het moment dat de kinderen gaan studeren nemen de kosten flink toe, ten opzichte van het bedrag dat er iedere maand binnenkomt. Een overlijdensrisicoverzekering kan er in die gevallen voor zorgen dat er toch voldoende inkomen beschikbaar blijft. Het is wat dat betreft van belang om zowel met als zonder hypotheek goed naar de voordelen hiervan te kijken, uiteraard in vergelijking tot de premie.

Een overlijdensrisicoverzekering vormt een verstandige (en regelmatig verplichte) keuze voor huizenkopers. Het is door middel van deze polis mogelijk om de betaalbaarheid te garanderen, zelfs voor gevallen waarin een van beiden komt te overlijden. Het is echter ook zonder hypotheek verstandig om een overlijdensrisicoverzekering op de ander af te sluiten.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online