Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Invloed van vluchtelingen merkbaar op de woningmarkt

Invloed van vluchtelingen merkbaar op de woningmarkt
1 okt 2015

Groeiende vraag naar woningen

Als het gevolg van de vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Nederland neemt de vraag naar woningen toe. De statushouders zullen een woning toegewezen moeten krijgen, terwijl er aan de andere kant ook autochtonen op de wachtlijsten staan. Een woordvoerder van het Woonbedrijf, een organisatie met 32.000 in de omgeving van Eindhoven geeft aan dat het grote aantal vluchtelingen op dit moment er inderdaad voor zorgt dat anderen langer op een woning zullen moeten wachten. Gemiddeld genomen dienen mensen er zo’n 6 jaar op een woning te wachten, dit zal nog langer worden op het moment dat meer statushouders een woning toegewezen dienen te krijgen.

Meer woningen beschikbaar in regio Eindhoven

Aan de andere kant is het aantal woningen voor deze doelgroep de laatste jaren flink toegenomen. In 2013 en 2014 verhuurde de stichting 32 en 83 woningen aan statushouders, komend jaar zal het gaat om 170 woningen. Hiervan staan er 147 in Eindhoven, waardoor de organisatie er vooral voor zorgt dat de vluchtelingen in de stad terecht kunnen, om daar te integreren. Door het woningaanbod te vergroten hoopt de organisatie ervoor te zorgen dat de gemiddelde wachttijd zo min mogelijk verder op zal lopen. Feit is echter dat het gemiddeld genomen iets langer zal duren voordat er een woning beschikbaar is, de druk op de woningmarkt neemt immers toe en er zijn simpelweg niet meer woningen beschikbaar.

We vangen als Nederland een groot aantal vluchtelingen op, iets dat we op verschillende fronten op sociaal, maatschappelijk en economisch vlak zullen gaan merken. Er blijkt nu bijvoorbeeld al sprake van invloed op de woningmarkt, in de regio Eindhoven neemt de druk toe nu steeds meer vluchtelingen met een verblijfsvergunning een woning toegewezen dienen te krijgen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online