Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Leden van Zorgfonds kunnen er hypotheek gaan afsluiten

Leden van Zorgfonds kunnen er hypotheek gaan afsluiten
3 okt 2015

Opmerkelijke stap van pensioenfonds

Het is een opmerkelijke stap van het pensioenfonds, aangezien we niet eerder hebben gezien dat een fonds aangaf de hypotheken te willen verstrekken aan de eigen achterban. Zorg en Welzijn kent 2,5 miljoen deelnemers, waardoor de kans groot is dat er binnen die groep behoefte zal zijn aan een hypotheek. Het pensioenfonds lijkt er op die manier voor te willen zorgen dat het risico beperkt blijft, terwijl men de leden aan de andere kant de kans wil bieden om een hypotheek af te sluiten. Tot nu toe heeft Zorg en Welzijn geen directe investeringen in hypotheken gedaan, het fonds betreedt wat dat betreft nieuw terrein.

Hypotheken voor de zorgsector

De praktische zaken met betrekking tot de hypotheken zullen verzocht worden door een nieuwe dochter van Syntrus Achmea. Het gaat om Attens, een organisatie die de komende 5 jaar de kans krijgt om 3 miljard aan hypotheken in de markt te zetten. Naar verwachting zal het gaat om ongeveer 3.000 hypotheken, wat betekent dat slechts een klein deel van de deelnemers daar uiteindelijk gebruik van zal kunnen maken. Bij de hypotheken zal Attens vooral letten op de vormen van inkomen zoals die gebruikelijk zijn in de zorg. Dat betekent dat voornamelijk mensen met een onregelmatigheidstoeslag of mensen met een 0-urencontract de kans krijgen een hypotheek af te sluiten. Die inkomsten zal Attens mee gaan nemen in de berekening van de maximale hypotheek, iets dat bij andere verstrekkers lang niet altijd het geval is.

Het pensioenfonds Zorg en Welzijn gaat hypotheken aanbieden, er is een pot van 3 miljard euro beschikbaar gesteld. Dit geld is overigens alleen beschikbaar voor leden van het pensioenfonds die graag een hypotheek af willen sluiten. De kredieten zullen enkele gunstige eigenschappen krijgen waar zij hun voordeel mee kunnen doen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.