Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Randstad breidt proef met hypotheken flexwerkers verder uit

Randstad breidt proef met hypotheken flexwerkers verder uit
10 okt 2015

Hypotheken voor flexibele werknemers

Tijdelijke krachten en andere flexwerkers hebben over het algemeen veel moeite om een hypotheek af te sluiten. Randstad erkent dit probleem en wil daar graag aan bijdragen. De uitzendorganisatie is daarom van start gegaan met perspectiefverklaringen voor werknemers, die de banken kunnen aangeven of er de komende jaren kans is op werk. Het papiertje geldt als een alternatief voor de werkgeversverklaring, die voor flexwerkers lastig te verkrijgen valt. Inmiddels hebben 167 werknemers bij Randstad de verklaring ontvangen en zijn 27 van die werknemers erin geslaagd om bij Obvion een hypotheek af te sluiten.

Veel behoefte aan een oplossing

Er is onder flexwerkers veel behoefte aan een oplossing, waardoor het voor hen prettig is dat Randstad samen met Obvion en de Vereniging Eigen Huis in december 2013 van start ging met deze proef. Dat de grote banken in Nederland hier nu ook instappen lijkt aan te geven dat er sprake is van een positieve ontwikkeling. De kans is groot dat de banken hier op termijn op een meer structurele manier mee gaan werken. Daarnaast zitten ook de ZZP’ers met smacht te wachten op een dergelijke oplossing, ook zij komen over het algemeen lastig aan een hypotheek. Wat dat betreft lijkt het een interessante ontwikkeling, die een groeiende groep werkenden in ons land kan helpen op termijn toch een hypotheek af te sluiten op basis van hun perspectieven.

Uitzendorganisatie Randstad breidt de proef met hypotheken voor flexwerkers uit. Rabobank, ABN AMRO, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich aan bij het initiatief, dat werd opgestart door onder andere Obvion. Dat betekent dat flexwerkers er in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek, door te kijken naar hun perspectieven op de arbeidsmarkt in plaats van hun verleden aldaar.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.