Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Wat zijn de voordelen van een Duitse hypotheek?

Wat zijn de voordelen van een Duitse hypotheek?
13 okt 2015

Twee Duitse banken actief

In Nederland zijn op dit moment twee Duitse banken actief. Het gaat om de Volksbank Emmerich Rees eG en de VR Bank Westmunsterland eG. Zij bieden de Duitse Volksbank Hypotheek aan, zoals ook Duitsers daar in hun eigen land gebruik van kunnen maken. Het gaat in de beide gevallen om een landelijke dekking in Nederland, waardoor het door heel het land mogelijk is om er gebruik van maken. Het grote voordeel van een Duitse hypotheek is de lage rente. Daarnaast is er geen sprake van een maximumleeftijd en is het niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Aan de andere kant is er een relatief grote som eigen geld nodig en zijn de Duitse hypotheken alleen beschikbaar voor huizenkopers met een vaste baan.

Offerte tekenen in Duitsland

Kent de Duitse hypotheek ook nadelen? Ja, er is een compleet dossier nodig om een hypotheekofferte te kunnen ontvangen. Daarnaast is het bij een overeenkomst noodzakelijk om naar Duitsland af te reizen om de hypotheekakte te tekenen, dat kan niet in Nederland. Er is wat dat betreft een investering qua tijd en moeite nodig, die dankzij de scherpe rente aan de andere kant een voordeel kan opleveren dat 30 jaar aan zal houden.

De woningmarkt in Nederland trekt weer aan en op de markt voor hypotheken ontstaat er meer concurrentie. Dat hebben we te danken aan bijvoorbeeld de Nederlandse pensioenfondsen, net als de Duitse banken die bij ons actief zijn. Wat is het voordeel van een Duitse hypotheek en is het de moeite waard om deze mee te nemen in de overweging?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.