Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Wie biedt het beste hypotheekadvies bij oversluiten?

Wie biedt het beste hypotheekadvies bij oversluiten?
17 okt 2015

De voordelen van een onafhankelijke adviseur

De tarieven voor hypotheekadvies lopen behoorlijk uiteen, al zegt dit lang niet altijd iets over de kwaliteit van de berekening of het schetsen van de mogelijkheden. De banken zijn over het algemeen het meest voordelig. Het nadeel is echter dat zij alleen kijken naar de situatie bij de eigen bank, het is op basis daarvan lastig om een vergelijking te maken. De grote bemiddelingskantoren zijn aan de andere kant het duurst, zij berekenen tot €1.000 meer voor een hypotheekadvies dan de onafhankelijke hypotheekadviseurs. De onafhankelijke hypotheekadviseur lijkt daarmee de beste kandidaat voor een advies bij het mogelijk oversluiten van de hypotheek. Dit is de conclusie van een analyse door Plus Online, die de verschillende mogelijkheden op een rij zette.

Kennismaken en afspraken over het tarief

Het is bij het eventueel oversluiten van de hypotheek om op de maandlasten te besparen in ieder geval verstandig om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dat kan bij de onafhankelijke hypotheekadviseur, net als bij de verschillende banken en de grote hypotheekshops. Het is tijdens dat gesprek een goed idee om een schets van de kosten te vragen. Op die manier wordt in een vroeg stadium duidelijk wat er mogelijk is en wat daar de kosten van zijn, om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan. De onafhankelijke hypotheekadviseur zal in de meeste gevallen de beste aanbieding kunnen doen, om een maximale besparing mogelijk te maken.

Het oversluiten van een hypotheek kan honderdduizenden woningbezitters veel voordeel opleveren. Het is echter van belang om de situatie goed door te laten rekenen, iets dat een hypotheekadviseur kan doen. De banken bieden zelf hypotheekadvies aan, als alternatief zijn er de onafhankelijke hypotheekadviseurs en de grote bemiddelingsbureaus. Wat vormt de beste keuze?

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online