Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekrente duikt opnieuw verder omlaag

Hypotheekrente duikt opnieuw verder omlaag
22 okt 2015

Lage kosten bij langere looptijd

Het is het Financieel Dagblad dat met de cijfers naar buiten komt, die berekend zijn door Welke Beheer. De rente van 2,37% per jaar ligt nog net wat lager dan het vorige laagterecord, dat stamt uit mei. Toen was er sprake van een rente van 2,39%, we zitten er wat dat betreft niet ver onder. De rente lag bijvoorbeeld in 2010 nog precies twee keer hoger, wat aangeeft dat er de laatste jaren sprake is van een stevige daling. Het unieke is dat ook de rente bij langere looptijden inmiddels aan het dalen is. Zelfs de rente bij een rentevaste periode van 20 jaar is onder de 3% gedoken, er is nu sprake van 2,99% per jaar. In mei lag die rente nog op 2,94%, waardoor er wat dat betreft geen sprake is van een nieuw laagterecord. De huizenprijzen lopen dankzij de lage rente juist wat op, volgens de NVM zullen die dit jaar met 4% stijgen.

Nieuwe maatregelen voor de woningmarkt

De verwachte stijging van de huizenprijzen is enigszins opvallend, bijvoorbeeld omdat per 1 juli van dit jaar de NHG-grens is verlaagd naar €245.000. Bovendien zal er volgend jaar opnieuw sprake zijn van een daling. De overheid brengt de grens dan omlaag naar €225.00. Dat betekent dat minder woningen hiervoor in aanmerking komen en meer mensen op eigen kracht een hypotheek af zullen moeten sluiten.

De hypotheekrente is al geruime tijd bezig met een daling, we hebben de laatste jaren menig record verbroken. Er is opnieuw sprake van een nieuw laagterecord. Consumenten betalen nu slechts 2,37% rente per jaar, wanneer zij een hypotheek afsluiten op basis van de Nationale Hypotheek Garantie. Het gaat om kredieten met een rentevaste periode van 10 jaar.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online