Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Wat levert een hulp bij de hypotheek voor de kinderen op?

Wat levert een hulp bij de hypotheek voor de kinderen op?
24 okt 2015

Financieel voordeel met risico’s

Een directe schenking voor de hypotheek levert het meeste op, maar wat gebeurt er op het moment dat de kinderen de hypotheek niet meer kunnen betalen? De woning wordt verkocht, vaak met verlies. Het is dan het eigen geld (de schenking) die als eerste verloren gaat. Ook een hypotheek afsluiten voor de kinderen brengt risico’s met zich mee, aangezien ook dan het risico op betalingsproblemen bestaat. Onder andere Obvion biedt een MetElkaarHypotheek. Het is dan de bank die de hypotheek verstrekt, de ouders kunnen daarin een deel financieren. Ouders kunnen deelnemen vanaf €10.000 tot een bedrag van maximaal €125.000. Obvion zorgt voor de rest van de financiering, om de woning aan te kunnen kopen.

25% korting op het rentetarief

Wat levert dit op? De kinderen krijgen over het leningdeel dat de ouders inbrengen een rentekorting van 25%, waardoor het tarief een stuk lager uit zal vallen. In ruil daarvoor draagt Obvion het risico. Willen de ouders hun geld terug, bijvoorbeeld omdat er betalingsproblemen bij de kinderen dreigen te ontstaan? Dan zal Obvion de hypotheek overnemen en ervoor zorgen dat de woning behouden kan blijven. Dat wil zeggen, mits de kinderen dat kunnen blijven betalen. Het voordeel hangt wat dat betreft af van de constructie en kan variëren van een flinke korting op een van de leningdelen tot aan een volledige schenking die geen kosten meer met zich mee zal brengen.

Ouders hebben de mogelijkheid om hun kinderen een schenking te doen, waardoor zij minder hypotheek hoeven af te sluiten om een woning te kopen. Daarnaast biedt bijvoorbeeld Obvion de mogelijkheid om een MetElkaarHypotheek af te sluiten, waarbij ouders het risico van het krediet bij de hypotheekverstrekker neer kunnen leggen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online