Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Er is meer mogelijk dan een maximale hypotheek van 103%

Er is meer mogelijk dan een maximale hypotheek van 103%
2 nov 2015

Maximaal 106% lenen voor een woning

In het verleden was het geen probleem om binnen de hypotheek wat extra geld te lenen om bijvoorbeeld de woning te schilderen of een nieuwe keuken te plaatsen. Er waren enkele duizenden euro’s beschikbaar voor extra krediet, zonder dat de bank of de overheid daar moeilijk over deed. Die tijd is voorbij, het is nu officieel nog mogelijk om 103% van de woningwaarde te lenen. De 3% gaat gemakkelijk op aan de kosten koper, waardoor er eigen geld benodigd is om de woning naar wens te maken. Via een slimme constructie is het echter toch mogelijk om meer te lenen, het is mogelijk om tot 106% van de woningwaarde te financieren.

Energiebesparende maatregelen

Hoe dat kan? Door gebruik te maken van de regeling voor energiebesparende maatregelen. Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen te treffen en daar extra geld voor te lenen. Het is mogelijk om tot maximaal 106% van de woningwaarde te lenen, ook wanneer u bijvoorbeeld alleen wat isolatie voor de CV-buizen koopt bij de bouwmarkt. Het maakt namelijk niet uit welk bedrag u besteedt aan de energiebesparende maatregelen, mits daar maar sprake van is. Dat betekent in de praktijk dat het op basis van een kleine investering mogelijk is om een grote extra lening op te strijken. Het is dan mogelijk om 106% van de woningwaarde te lenen, 3 procentpunt extra die bij een woningwaarde van €200.000 al een extra krediet van €6.000 op kan leveren.

De overheid wil de maximale hypotheek voor een woning stap voor stap afbouwen, om te voorkomen dat in de toekomst opnieuw veel woningen ‘onder water’ komen te staan. Het is op dit moment mogelijk om maximaal 103% van de waarde van een woning te lenen, maar via een slimme constructie kunnen huizenkopers daar gemakkelijk onderuit komen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.