Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

De blijverslening kan goedkope hypotheek voor ouderen opleveren

De blijverslening kan goedkope hypotheek voor ouderen opleveren
16 nov 2015

Huis voor de levensloop

Veel ouderen hebben een hypotheek en een deel van die schuld afgelost. Aan de andere kant hebben ze geen mogelijkheid dit vermogen te besteden. Daar moet verandering in komen door middel van de blijverslening. De lening is er vooral voor bedoeld om de woning ‘levensloopbestendig’ te maken. Het is door middel van een verbouwing bijvoorbeeld mogelijk om de slaap- en badkamer naar beneden te brengen, voor een bredere voordeur te zorgen en de drempels te laten verwijderen. De verschillende verbouwingen moeten ervoor zorgen dat ouderen de mogelijkheid hebben om in hun eigen woning te blijven wonen.

Zeer lage rente voor de blijverslening

De blijverslening moet beschikbaar worden met een zeer lage rente. Ouderen betalen de laatste hypotheekrente die er beschikbaar is. Op dit moment gaat het om 1% rente voor bedragen tot €10.000 en 2% rente per jaar voor bedragen tussen de €10.000 en €50.000. Bovendien staat die 2% vervolgens 20 jaar vast, waardoor het mogelijk is om het geleende geld verspreid over een zeer lange periode af te lossen. De blijverslening moet gaan gelden als een alternatief voor de krediethypotheek die we nu al kennen. De rente op die hypotheek is variabel, waardoor de kosten op termijn flink zouden kunnen oplopen. Ouderen met voldoende overwaarde binnen hun koopwoning moeten dankzij het nieuwe type krediet de mogelijkheid krijgen het vermogen dat in hun woning zit op een minder onzekere wijze te benutten.

De overheid werkt aan een nieuw initiatief, dat ouderen moet helpen in hun woning te blijven wonen. Het gaat om een blijverslening, een goedkope hypotheek voor ouderen die daarmee hun woning kunnen verbouwen. Daarnaast biedt de blijverslening een mogelijkheid om geld vrij te maken dat nu ‘vast zit’ in de stenen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online