Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ZZP-hypotheek van Knab vraagt om 13 - 18% van de waarde als onderpand

ZZP-hypotheek van Knab vraagt om 13 - 18% van de waarde als onderpand
17 nov 2015

Vier tot acht jaar geblokkeerd

Het geld op de hypotheekrekening is 4 - 8 jaar geblokkeerd. Knab zorgt er met deze oplossing voor dat het voldoende liquiditeiten ontvangt om de lening met zekerheid te kunnen verstrekken, terwijl de ZZP-er aan de andere kant kan profiteren van de volledige hypotheekrenteaftrek. Het is daardoor bovendien gewoon mogelijk om maximaal 103% van de waarde van de woning te lenen, zoals dat ook geldt voor werknemers in vaste dienst. Het verpande bedrag komt vervolgens jaarlijks in delen vrij. Binnen 4 - 8 jaar kan de ondernemer het volledige bedrag weer gebruiken voor de onderneming. Volgens Knab biedt de verpanding een voordeel ten opzichte van het inbrengen van eigen geld, omdat het spaargeld in dat geval niet meer vrijkomt totdat de woning verkocht wordt.

Volledige hypotheekrente aftrekken

Bovendien behouden ZZP-ers de mogelijkheid om de volledige hypotheekrente af te trekken, er is namelijk geen sprake van een aflossing. Dit levert fiscaal het maximale voordeel op, terwijl ZZP-ers binnen enkele jaren weer de mogelijkheid hebben om het bedrag te investeren in hun onderneming en daarmee door te bouwen aan de ontwikkeling daarvan. Wat dat betreft denkt Knab een sterke troef in handen te hebben om de komende tijd meer ZZP-ers aan zich te binden en er daarmee voor zorgen dat zelfstandigen gemakkelijker een krediet kunnen afsluiten om een woning te kunnen kopen.

Aegon en Knab maakte onlangs bekend zich met nieuwe hypotheken op de markt voor zelfstandigen te gaan richten, het wordt er voor ZZP-ers gemakkelijker om een woning te financieren. In ruil daarvoor dient de ondernemer 13 - 18% van de waarde van de woning op een geblokkeerde hypotheekrekening te storten, als extra onderpand voor de hypotheek.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online