Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Google gaat hypotheken vergelijken

Google gaat hypotheken vergelijken
28 nov 2015

Dienst in Californië

Google geeft aan dat 1 op de 2 huizenkopers in Amerika nauwelijks rondkijkt naar hypotheken en daarom behoefte heeft aan meer informatie om een keuze te kunnen maken. Het bedrijf start daarom in Californië met een tool die het mogelijk maakt om 300 hypotheekplannen van 75 aanbieders te vergelijken. Google heeft aangegeven de dienst ook in andere Amerikaanse staten beschikbaar te gaan maken en spoort daarom hypotheekverstrekkers uit heel de VS aan om zich bij de dienst aan te sluiten. De hypotheekverstrekkers zullen een bedrag per klik aan Google gaan betalen, al zou de dienst volledig onafhankelijk moeten worden en is het niet mogelijk een betere positie te verwerven door middel van een hogere betaling. Het gaat om de nieuwe dienst Google Compare, waarmee het tevens mogelijk is om autoverzekeringen en credit cards met elkaar te vergelijken.

Van vliegtickets naar hypotheken

De dienst zoals Google die zal gaan lanceren lijkt daarnaast op die van websites als Skyscanner en Momondo, die het mogelijk maken om vliegtickets te vergelijken. Zodra zich een mooie aanbieding voordoet en klanten die aanklikken worden ze naar de website van de vliegmaatschappij gebracht, om daar de aankoop te kunnen doen. Google lijkt daar nu tussen te willen gaan zitten wanneer het gaat om hypotheken en andere financiële producten. Of de dienst op (korte) termijn ook naar Nederland zal komen is niet bekend, doorgaans kiest Google de Verenigde Staten als testcase en wordt het concept bij succes op grotere schaal uitgerold.

Google werkt doorlopend aan mogelijkheden om haar online invloed te vergroten, zo ook op het gebied van hypotheken. Er komt in Californië een tool beschikbaar die het mogelijk maakt om online hypotheken met elkaar te vergelijken. Leeninstanties kunnen tegen betaling rekenen op een vergelijking van hun hypotheken, zodat klanten die online kunnen vinden.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online