Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Eerste volledig online hypotheekverstrekker een feit

Eerste volledig online hypotheekverstrekker een feit
8 dec 2015

Onnodige vertragingen wegnemen

Volgens Bouwe Kuik, mede-oprichter van het initiatief, is de website er vooral voor bedoeld om onnodige vertragingen weg te nemen. Consumenten hebben op de website de mogelijkheid om binnen 10 minuten online een hypotheek af te sluiten. Dynamic Credit is het Amerikaanse bedrijf achter de dienst. In Nederland kennen we dat bedrijf als het eerste dat waarschuwde voor de risicohypotheken die banken verstrekten en die ons de kredietcrisis brachten. Volgens Kuik maakt de hypotheekmarkt nog te weinig gebruik van de online mogelijkheden die er staan, BijBouwe.nl wil daar iets aan gaan doen.

Persoonlijke service voor consumenten

Het zijn de pensioenfondsen die voor een deel zorgen voor het kapitaal om de hypotheken te kunnen verstrekken. Ondanks de online service wil de website het toch graag persoonlijk maken voor consumenten. Online is veel dichterbij dan veel mensen denken, waardoor het volgens Kuik en de andere initiatiefnemers mogelijk moet zijn om de online hypotheekverstrekking op poten te zetten. Of consumenten inderdaad voldoende vertrouwen zullen hebben in een partij die alleen online beschikbaar is zal de komende tijd moeten blijken. De aankoop van een woning is voor veel mensen de grootste uit hun leven, een goed advies van iemand met een gezicht lijkt dan gewenst. Ook omdat de rente van deze partij op dit moment niet het goedkoopste is en je waarschijnlijk beter een goede maar toch betaalbare adviseur in de arm kunt nemen waardoor je op een lagere rente uitkomt en de kosten alweer snel hebt terugverdiend. De komende tijd zal gaan uitwijzen of we in Nederland toe zijn aan een online hypotheekverstrekker die het mogelijk maakt binnen enkele minuten het krediet voor een koopwoning aan te gaan maar die dus niet de allergoedkoopste rente kan aanbieden.

Dankzij de gedeeltelijke financiering door verschillende pensioenfondsen gaat in Nederland de eerste hypotheekverstrekker van start die uitsluitend online bereikbaar is. Het gaat om BijBouwe.nl, een hypotheekverstrekker die het mogelijk maakt online een krediet af te sluiten. Het is een ontwikkeling die al enkele jaren bezig is, al nam niemand nog de stap volledig online te gaan werken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.